Drank maakt meer kapot…

dan je lief is…

Een jonge vrouw continu in conflict met alles… met haar baas, met haar collega’s en de laatste tijd ook steeds vaker met haar man.

“Tegen wie ben jij aan het vechten?” vraag ik haar. Ze weet het antwoord niet, maar de vraag resoneert wel, de tranen schieten in haar ogen, verbaasd kijkt ze me aan, “ik begrijp er niets van”.

We stellen haar ouderlijk gezin op. Vader, moeder en zusje. Terwijl we aan het opstellen zijn, vertelt ze dat haar vader alcoholist is, dat hij vroeger niet veel thuis was en als hij er wel was, lag hij dronken op de bank. Zij heeft al jong geleerd om voor zichzelf te zorgen, En ze is ook voor haar vader gaan zorgen. Ze spoelde de flessen met drank door de gootsteen zodat hij niet kon drinken.

Dus om te overleven is zij gaan vechten, vechten tegen de alcohol en dat houdt ze nu nog steeds in stand. Vechten met haar baas, haar collega’s en haar man, het is alleen niet meer zo nodig nu…

Je bestaat voor de helft uit de genen van je vader en voor de helft uit de genen van je moeder. De alcoholverslaving hoort echt bij haar vader. Als zij de verslaving van haar vader afwijst, dan wijst ze (een deel van) haar vader af en daarmee een groot deel van zichzelf.

En dan te bedenken dat haar moeder ook alcoholist was….

Jouw ouders zijn jouw ouders, met alles wat erbij hoort. De leuke en de minder leuke kanten. Je hebt het er maar mee te doen.

Ook aan het vechten tegen iets of iemand waar je je vinger niet op kan leggen?

Stuur me een berichtje op info@inhetmaanlicht.nl of plan hier direct je gratis telefonische sessie

Chat openen
In het Maanlicht
Waarmee kan ik je helpen?