Er gaat niets boven groningen – kom tot rust en tot leven

Dat is de slogan van deze mooie stad. Nou en dat kun je wel zeggen! Sinds 2021 trek ik hier jaarlijks naartoe voor een midweek persoonlijke ont-wikkeling met mijn geliefde coach. En die woont nou eenmaal in Groningen. Ik hou ervan om mezelf te ont-wikkelen. Persoonlijk los ik weer een paar triggers op en professioneel neem ik dat als vanzelf weer mee.

Dit jaar ben ik alleen gegaan en heb ik er ook meteen een workation aan gekoppeld. Nou viel dat even tegen zeg. Ik kan mezelf prima vermaken, ik hou van alleen zijn, maar ik was even vergeten dat persoonlijke groei gepaard gaat met pijn, verdriet en vermoeidheid. Dus ik laat die workation wel even zitten, ik fiets, ik wandel, ik jog en voer braaf de opdrachten van mijn coach uit.

Tegen mijn cliënten zeg ik altijd: “Waar de weerstand zit, zit de groei.” En het is écht zo! Voorbij de angst. Juist waar je bang voor bent, aangaan. ‘Anywhere but there’. Dan stap je uit die vicieuze cirkel en doorbreek je patronen.

Dus gisteren voelde het weer even als vallen, het diepe inspringen, onder water zijn en er maar weer op vertrouwen dat ik ergens wel weer naar boven drijf. Maar zoals mijn collega coach en lieve vriendin Bernice Bekkers altijd zegt. “Je valt nooit terug, je valt altijd vooruit”

Voor nu denk ik nog even “ja lekker dan, vallen is vallen” maar als er dan weer plots van die mooie onverwachte dingen gebeuren. Zoals een tof gesprek vanmiddag met een eerste klant voor mijn nieuwe groepstraject. Dan gaat mijn energie weer stromen, vergeet ik de pijn heel snel en denk ik, laat die groei maar komen!

Dus ja! Er gaat niets boven Groningen, kom tot rust en tot leven!

Mijn jaarprogramma voor vrouwelijke managers gaat over persoonlijke ont-wikkeling, het vinden van je eigen wijsheid en het ownen van jouw vrouwelijkheid. Daarnaast geef ik je tools en interventies om de groepsdynamiek van jouw team te beïnvloeden zodat je optimaal leiding kan geven aan je team zonder hard te hoeven werken.

Ben je ook geïnteresseerd in mijn jaartraject? Stuur me een berichtje of e-mail me, dan neem ik contact met je op.

Chat openen
In het Maanlicht
Waarmee kan ik je helpen?