Laatbloeier?

Mag jouw kind haar eigen tempo bepalen?

Twee weken geleden stond deze roos tussen alle rozenbottels in bloei, een laatbloeier en een hele mooie ook nog. Daar waar nu tientallen rozenbottels zichtbaar zijn, bloeiden in de zomer tientallen van één en dezelfde rozen. Allemaal even prachtig, maar geen één viel op, ze waren allemaal gewoon én allemaal even mooi. 

Nu bloeit deze roos, later dan de anderen, uniek en opvallend mooi. Alle ruimte om te schitteren, alle ruimte om op te vallen.

Zo is het ook met kids. Sommigen gaat het makkelijk af en lijkt het wel aan te komen waaien. Sommigen moeten er hard voor werken óf hebben geen zin om hard te werken. En daar vind jij wat van of niet? Daar heb je vast een mening over en dan ontstaat er die onuitgesproken verwachting…en reken maar dat je kind dat aanvoelt…

Laat jij jouw kind haar eigen tempo bepalen? Kun jij erop vertrouwen dat ze hun eigen weg wel weten te vinden? Bloeien -vroeg of laat- zullen ze toch wel.

Kun je jouw sturende invloed niet loslaten? Heb jij moeite om je kind haar eigen tempo te laten bepalen en durf jij het aan om dit thema te onderzoeken? Plan hier je gratis telefonische sessie.

Chat openen
In het Maanlicht
Waarmee kan ik je helpen?