reviews

Ik zocht meer inzicht in het herkennen van (schadelijke) patronen in mijn leven om deze te kunnen doorbreken. Ik had last van veel stress en onzekerheid over de toekomst en sombere gedachten. De stress rondom mijn werk en sombere gedachten hebben mijn fysieke herstel van een auto-ongeluk belemmert.

Na de coaching sessie voelde ik me goed. Het waren prettige en zeer interessante gesprekken. Net na het eerste gesprek voelde ik me wat verdrietig omdat we pijn uit het verleden hebben besproken. Na het tweede gesprek had ik een zeer tevreden en positief gevoel. Middels de gesprekken zijn we tot inzichten gekomen. Het herkennen van bepaalde patronen in mijn eigen gedrag geeft mij een positief gevoel over hier in de toekomst beter mee om te kunnen gaan. En minder stress van te krijgen.

Wat ik zeer sterk vond was het vermogen binnen een kort tijdsbestek een oprechte connectie te kunnen maken. Het snel begrijpen van mijn situatie en de goede adviezen. Ook vond ik haar intuïtief erg sterk.

Ook al hebben we maar twee gesprekken gehad, merk ik beslist een andere zienswijze op bepaalde zaken. Met name hoe het verleden een grotere invloed heeft op het heden dan ik voorheen dacht. Ook onopgeloste pijn van vorige generaties weegt mee in het heden. Ik heb de gesprekken als heel zinvol ervaren en dat terwijl we elkaar slechts via teams hebben gesproken. Ik kijk uit naar een gesprek in de toekomst waarin we elkaar in het echt kunnen ontmoeten.
Jennifer
35 jaar
De relatie met mijn broer verloopt al jaren stroef. Sinds een aantal jaren spreken en zien wij elkaar niet meer. Ik had er gevoelsmatig alles aan gedaan om een mogelijkheid te creëren om met elkaar te praten. Ik wilde weten of ik het onderwerp nu verantwoord kon gaan loslaten of dat ik nog een andere hulpbron zou kunnen inzetten.

Dit euvel speelt al een aantal jaren. Ik heb het grootste pijngedeelte al achter de rug. Wanneer ik het nu merk is wanneer ik iets meemaak waar ik hem over wil informeren. Wij hebben een gedeelde muziekkennis. Was er een nummer op de radio waar ik even de artiest niet van wist (Shazam bestond nog niet), belde ik mijn broer om te vragen wie de artiest was. Kleine dingen, halve woorden nodig, alles op gevoel. Van de één op de andere dag…. Weg! Zonder uitleg.
We hebben al een jaar of 9 geen contact. Het heeft me veel tijd en therapie gekost.  

Na de coaching sessie voelde ik mij opgelucht. Zeker omdat ik weet dat ik er in de afgelopen negen jaar alles heb gedaan wat binnen mijn macht lag om nader tot elkaar te komen. Peggy zag het bij mij gebeuren en heeft de juiste vragen gesteld.

Peggy is anders. Anders dan anderen. Peggy straalt natuurlijke rust en vertrouwen uit. Ik ben meteen geneigd mijn hele hebben en houwen bij haar op tafel te leggen. Peggy luistert ook echt! De kleinste details onthoudt zij! Niets menselijks is haar vreemd. Ik vertrouwde mijn verhaal meteen aan haar toe.

Ik merk verandering bij mezelf, zeer zeker!! Ik merk dat de rust in mij is wedergekeerd op het gebied van mijn broer. Ik merk ook dat mijn omgeving anders op mij reageert. Mijn moeder heeft een hele duidelijke draai gemaakt, terwijl ik helemaal niet zoveel met haar heb gesproken. Mijn moeder stond in de lijn tussen mijn broer en mij in. Ik merk dat zij onbewust voor zichzelf aan het opkomen is t.o.v. mijn broer en dat geeft mij dubbel zoveel rust. Ik voel en ik weet! Ik weet dat de situatie oké is op deze manier voor dit moment! Deze laatste ‘duw’ had ik echt nodig, want ik bleef het bij mijzelf zoeken. Dat hoeft lekker niet meer! Wat een rust!

Peggy, vertrouw op jezelf. Vertrouw op jouw uitspraken. Jouw analyses zijn ‘spot-on’. Vertrouw op jouw raadgevers! Zij weten het! Zij vertellen het! Jij hoort het! Jij vertaalt de boodschap! Hoe mooi is dat? Ik vond de sessie fijn, de omgeving, de rust, de hond, jou. De juiste elementen voor het juiste resultaat! Geweldig! Tot zeker ziens!! Bedankt!
S. de Jong
45 jaar
Ik heb in het verleden een burnout gehad en het blijft soms lastig een balans te vinden tussen prive/werk. Hard werken en er energie van krijgen of teveel investeren in dingen die energie kosten. Ik ging er eigenlijk helemaal open in en heb door Peggy veel inzichten gekregen die ik niet had verwacht.

Als ik te lang doorga zonder stil te staan bij deze balans en dus niet goed genoeg voor mijzelf zorg, raak ik vaak oververmoeidheid en krijg ik last van mijn darmen. Ik kan me minder goed concentreren op werk en ben vaker prikkelbaar naar mijn naasten. Dit speelt al jaren, maar ik ben er in de loop der jaren steeds bewuster van geworden.

Na de coaching sessie voelde ik me opgelucht, letterlijk een stuk lichter alsof er een last van mijn schouders was gevallen.

Door door te vragen en mij uit mijn ratio te halen en me echt te laten voelen, besefte ik dat er een disbalans zit in geven en nemen en dat ik het stukje balans daar moet gaan (onder)zoeken. Peggy weet echt tot de kern te komen van je gevoel, iets waar ik niet vaak bij kom en wat mensen zelfs mijn naasten niet bereiken, Vanaf het eerste moment vertrouwde ik haar, wat enorm belangrijk is in deze setting.

Ik merk nu dat ik niet meer de lasten van anderen wil en hoef te dragen die niet bij mij horen en liever voor mijzelf te zijn, Ik denk dat ik daarin duidelijk word naar anderen toe en ik spreek meer over mijn gevoel.

Ik ging open deze ervaring in en wist niet wat te verwachten. Ik merk dat er toch dingen zijn die ik nog wil aanpakken en deze sessies hebben mij de ogen doen openen. Ze moedigt mij aan de beste versie van mezelf te zijn en liever te zijn voor mijzelf dat vind ik enorm waardevol en bijzonder.

Ik zou haar zeker aanbevelen en wil vooral zeggen duizendmaal dank en wij zien elkaar zeker nog!
Yvoline
36 jaar
Mijn vraag was wat kan ik zelf doen om de kans op een melanoom te verkleinen. Mijn klachten: na 6 jaar geleden voor de 1ste keer een melanoom te hebben gekregen, heb ik in april en november 2021 een 2de en 3de melanoom gekregen (als uitzaaiing van de 1ste melanoom). Naast immunotherapie, een operatie (verwijderen van de lymfeklieren in mijn oksel) en preventieve bestraling was ik op zoek naar wat ik vanuit mijzelf nog meer kan doen om de kans op melanoom te verkleinen. 

Jij hebt vanuit orthomoleculaire kant gekeken welke mogelijkheden ik heb om de concentratie voedingsstoffen te optimaliseren. Hierbij heb je verschillende voedingsstoffen uitgebreid besproken met mij en uitgelegd wat dat kan doen voor de balans. En voor mij heel belangrijk en waardevol, heb je toegelicht dat ikzelf de weg hierin mag vinden en stap(je)-voor-stap(je) een eigen patroon/levenswijze kan ontwikkelen.
Rogier Jacobs
47 jaar
Mijn coachvraag was hoe ik meer trots kan zijn op de dingen die ik doe? In het dagelijks leven vond ik het jammer dat ik het gevoel van trots zijn niet kon voelen. Terwijl ik rationeel wel weet dat ik trots mag zijn. Na de coaching sessie voelde ik me blij en opgelucht. Peggy heeft goed geluisterd naar de coachvraag. Ze is heel geduldig en pakt de kern er makkelijk uit. We hebben mijn ouders en de trots opgesteld. Het voelde als een warm bad en iets wat er echt mocht zijn. Door het niet alleen relationeel te bedenken maar ook te kunnen zien en het te doorleven is er een inzicht ontstaan. Peggy is prettig in contact en straalt een rust uit. Daardoor voelde ik me erg op mijn gemak. Ze pakt ook snel de kern eruit en is to the point. Ik merkte meteen al verandering. Het lijkt wel of die blokkade weg is. Het is heerlijk om de trots te mogen voelen, ik ben er ontzettend blij mee! Nogmaals bedankt!
Ingrid
46 jaar
Een scherpe analyticus, werkende vanuit een gezonde afstand tot vraagstellingen, zo zou ik Peggy omschrijven. Deze eigenschappen stellen haar in staat om voorbij de symptomen te kijken naar het eigenlijke probleem en de oorzaak. In 2021 en 2022 had ik het genoegen om samen met Peggy de opleiding Systemisch Coachen te volgen bij de Bewustzijnsfabriek. Tijdens deze opleiding heb ik haar leren kennen als een professional die zich niet beperkt tot één invalshoek om een probleem aan te pakken, maar als iemand die, mede door haar enorm brede interesse en vakkennis, enorm veel dynamiek ter tafel brengt. Persoonlijk heb ik genoten van het gezamenlijk kunnen werken aan groei en ontwikkeling en ben van mening dat Peggy voor veel mensen het verschil kan maken.
Erik Verhoef
Ontwerper
Al jaren had ik last van astma en sinds kort kwamen daar darmklachten bij. Er zijn echt een aantal dingen die ik regelmatig at en waarvan ik dacht dat het gezond was, maar voor mij dus blijkbaar niet (zoals o.a. tomaten) Ik had geen idee. Ook heb ik supplementen genomen en na een paar maanden kon ik mijn puf-medicijn halveren, echt super! Dank je wel voor je rustige uitleg.
Cora
43 jaar

Van gebonden...

Mijn probleem was chronische stress en burnout. Er was een storend gevoel dat ik mijn eigen lichaam niet kende, dat ik niet begreep wat er aan de hand was met me. Ik had 6 maanden mijn maandstonden niet gehad. Ik had grote vermoeidheid, moeilijkheden om te recupereren van werkdagen, angst/paniekaanvallen. Gemoedsschommelingen. Het verstoorde mijn vermogen om te gaan met uitdagingen in mijn werk & privéleven. 

Ik had 6 maanden medisch verlof nodig, en overschakeling naar een andere job. Het deed me realiseren dat mijn werksituatie ongezond was en ik voor mijn gezondheid van job moest veranderen. Het creëerde 6 maanden werkonbekwaamheid. 

Na de therapie had ik een veel beter begrip van wat er aan de hand was met mijn lichaam. Ik had vertrouwen dat ik de tools (supplementen, voedingsadvies) had om het natuurlijk genezingsvermogen van mijn lichaam te ondersteunen. 

Ik kreeg uitleg over wat er met het lichaam hormonaal gebeurt in een normale stresscyclus vs. een situatie van chronische stress.

Ze luisterde naar mijn bezorgdheden met empathie. Ik voelde dat ze echt naar me luisterde, en de tijd nam te begrijpen wat voor impact mijn zorgen over mijn lichamelijkheid gezondheid hadden op mijn welzijn. Het voedseladvies dat ze me gaf was bewust afgestemd op het voedselpatroon dat ik al volgde, zodat het me zo min mogelijk stress zou bezorgen. 

De grootse verandering na mijn eerste sessie, was dat mijn angsten en zorgen over mijn lichamelijke gezondheid flink afgenomen waren. Ze hielp me begrijpen waarom mijn lichaam zo reageerde op chronische stress en ik voelde me opnieuw verbonden met mijn lichaam. Als gevolg van de sessies ben ik een heel stuk bewuster bezig met wat ik eet en draag beter zorg voor mijn gezondheid.

7 maanden na het eerste consult kreeg ik het volgende bericht:

”Hi Peggy, I have a huge thank you to give to you and the greatest compliment I could ever give you for all of your help and guidance. I’m on my period for the first time in over a year !!! My body has sent a clear signal that it’s reset and is no longer in survival mode !!!”
Julie (Leuven, België)
32 jaar
Ik wilde graag een betere stoelgang hebben. De stoelgang ging gepaard met kleine hoeveelheden slijm en ik moest heel vaak naar het toilet. Je hebt uitleg gegeven over de werking van je darmen en probiotica en uitgezocht dat de supplementen met andere medicijnen ingenomen kon worden. Na enkele weken had ik een veel betere stoelgang en zat ik beter in mijn vel. Het slijm van de ontlasting is echt minder. Echt bekomen dat je normaal een rondje kunt wandelen zonder dat je onverwachts naar toilet moet, top!
Matthieu
56 jaar
Ik had altijd last van buikpijn, een opgezette zere buik alsof ik 9 maanden zwanger was. Na het aanhoren van mijn klachten heb je me advies gegeven over aanvullende supplementen en het vermijden van bepaalde producten. Wat ik erg prettig vond, is dat je me precies het proces in de darmen kon uitleggen waarom ik altijd pijn krijg. Het resultaat was perfect, ik mijd nu bepaalde producten zo veel mogelijk en voel direct wanneer ik per ongeluk toch iets eet dat niet klopt. Verder neem ik trouw mijn supplementen. Ik ben heel erg geholpen met je advies peggy, erg bedankt. Een aanrader!
Helma
54 jaar
Gek werd ik van de overgang, ontzettend chagrijnig en die opvliegers zijn ook niet om over naar huis te schrijven. Na een paar dagen slikken van supplementen had ik echt het idee dat het al minder werd, jeetje wat fijn! Het voedingsadvies vond ik in het begin lastig maar je merkt het gevolg heel snel als je een keertje “zondigt”. Enorm bedankt!
Anne
52 jaar
Ik had vaak last van eczeem met een paar kleine aanpassingen in mijn voeding en met het slikken van een paar supplementen is het heel erg minder geworden. Na een paar maanden ben ik de supplementen af gaan bouwen en nu slik ik alleen nog als het weer opkomt.
Tamara
22 jaar
Ik was al een paar jaar diabetes patiënt en slikte hier medicijnen voor. Ik was ook onder behandeling bij een diëtiste, maar dat voldeed niet helemaal aan mijn verwachting. Via via kwam ik hier terecht en ik kreeg een streng voedingsadvies wat ik stapsgewijs met hulp van Peggy door heb kunnen voeren. Ook weet ik op welke momenten van de dag ik het beste kan bewegen in combinatie met de momenten van eten. Ik slik nu geen medicijnen meer.
Henk
51 jaar
De overgang uitte zich vooral in enorme hitte aanvallen op de meest onmogelijke tijden, super onhandig. Na het slikken van de kruiden supplementen merkte ik al heel snel verbetering, erg fijn. Ik kom zeker terug als ik nog eens een ander kwaaltje heb.
Sandra
53 jaar
Ik sport veel en loop marathons. Ondanks mijn vele trainingen voelde ik me niet fit, vaak verkouden en grieperig. Na een paar consulten met veel uitleg over voeding voor topsport weet ik nu wat ik het beste kan eten. Daarnaast heb ik een aantal supplementen voorgeschreven gekregen die me er weer boven ophielpen. Ik heb nu geen last meer van het gekwakkel, erg fijn.
Joost
43 jaar
In maart kwam ik bij Peggy terecht, ik zat al een tijdje thuis met een burn-out en had behoefte om wat beter voor mezelf te zorgen. Ik kreeg voedingsadvies en kruiden supplementen en ook legde ze me uit hoe mijn lichaam werkt, hierdoor begrijp ik veel beter hoe de stress op mijn werk me beïnvloed heeft. Ik kan hierdoor zelf veel sneller signalen herkennen en op tijd ingrijpen.
Renate
39 jaar
Ik wilde graag van de medicijnen voor diabetes af. Je hebt inzicht gegeven wat voeding met je lichaam doet, duidelijke aanbevelingen welke voeding goed is voor je lijf om diabetes te bestrijden. De glycemische lading en glycemische index van verschillende voedingsmiddelen uitgelegd. De omslag kwam al na een week. De recepten met de juiste ingrediënten hielpen me om me aan het advies te houden. Een belangrijke les was om die voedingswaren te elimineren die zorgen voor de pieken (en dalen) van de bloedsuikerspiegel. Ik kon al vrij snel stoppen met medicatie.
Madeleine
67 jaar
Ik had veel last van overgangsklachten, ik vond iedereen stom mijn man, mijn zoon, mijn collega’s. Ik wist wel dat ik onaardig deed, maar ik kon er niets aan doen. Het floepte eruit, ik was echt mezelf niet. Ik heb verschillende supplementen voorgeschreven gekregen en na 2 weken merkte ik al verbetering, superfijn! Dank je wel!
Michelle
48 jaar
Ik had last van artrose aan mijn knie, met 2x artritisbeeld. Ik heb supplementen en een voedingsadvies gekregen om de verzuring tegen te gaan. Sindsdien heb ik geen artritis meer gehad, artrose is uiteraard niet weg, maar ik heb geen last meer van pijn.
Jenny
45 jaar
Chat openen
In het Maanlicht
Waarmee kan ik je helpen?